Profilkonserter

I samband med sång- och musikfesten samlas några av landets toppkörer i Helsingfors. Missa inte chansen att ta del av dessa körers unika uppträdanden!

Här kan du köpa biljetter till alla profilkonserter.

JOHANNESKYRKAN: Studentkörskonsert


Torsdag 9 juni, kl. 21:00-22:00 Studentkörskonsert med Akademen, Lyran och Pedavoces.
Köp biljett till denna konsert

Välkommen på en stämningsfull studentkörskonsert i Johanneskyrkan! Under konserten kan du njuta av damkörsmusik, blandkörsmusik och manskörsmusik med en varierande och mångsidig repertoar. Dirigenter: Jutta Seppinen, Elisa Huovinen, Dan Lönnqvist och Kari Turunen.

 

DOMKYRKAN: Promenadkonsert


Fredag 10 juni, kl. 20:00-22:00: Promenadkonsert med Exaudio, Muntra Musikanter, Evivakören, Ensemble Vida och NOX. 
Fritt inträde. 

Välkommen på en stämningsfull konsert i Domkyrkan och njut av högklassig damkörsmusik, manskörsmusik och blandkörsmusik! På repertoaren bland annat Veljo Tormis, Alex Freeman, Jaakko Mäntyjärvi, Selim Palmgren och Hugo Alfvén. 

 

RIDDARHUSET: Skivreleasekonsert med Finlands Ungdomskör


Fredag 10 juni kl. 20:30-21:30: Finlands Ungdomskör, skivreleasekonsert.
Köp biljett till denna konsert

Finlands Ungdomskör ger ut sin första skiva i samband med sin profilkonsert under sång- och musikfesten. Konsertens tema är sökandet efter sig själv - att hitta sig genom att rannsaka sina drömmar, förväntningar och den egna existensen. Styckena har en stark anknytning till naturen och särskilt havet. Det är i närheten av dessa som människan har möjlighet att uppleva en inre ro, en frid i sig själv och världen. På Finlands Ungdomskörs skivreleasekonsert framförs främst sånger från körens rykande färska album, Triumf att finnas till. På repertoaren finns också körens favoritsånger från de tre första verksamhetsåren.

 

BIO REX: ÅK Ensemble 

Fredag 10 juni, kl. 20:30-21:30 ÅK Ensemble. 
Köp biljett till denna konsert

Välkommen på ÅK Ensembles profilkonsert! På scenen står ca 25 sångare och solister från det egna ledet under ledning av Pia Kulla samt ett fem personers live band. Det blir en häftig show bestående av rytmisk mikrofonförstärkt sång. Ensemblen jobbar tillsammans med 52nd Street Band under ledning av Tomas ”Skitta” Lindroos och ljudteknikern Kim Engblom. Tillsammans framför vi massiva arrangemang av rytmmusik. Vi framför arrangemang av låtar av allt från Ultra Bra och Earth wind and fire till Simon and Garfunkel och Queen. I våra shower sätts även vikt vid det visuella uttrycket med koreografi för att erbjuda en scenisk helhet.

 


 

USPENSKIJKATEDRALEN: Spira Ensemble 


Fredag 10 juni, kl. 22:00-23:00 Spira Ensemble.
Köp biljett till denna konsert

Välkommen på Spira Ensembles konsert "Ljus var natten"! Under Sång- och musikfesten 2022 ger Spira Ensemble en egen profilkonsert i den vackra Uspenskijkatedralen, fredagen den 10 juni kl. 22.00. På repertoaren står bland annat ett antal blandkörsklassiker som lyfter fram den finländska sommarens många nyanser. Spira framför musik av Jean Sibelius, Einojuhani Rautavaara, Ola Gjeilo, Nils-Eric Fougstedt, Oskar Lindberg och Evelin Seppar, samt en sats ur det djupt berörande, nyskrivna verket Songs of Travel av Matthew Whittall, som kören uruppförde i maj 2022.

Kören dirigeras av George Parris och av Sångfestens konstnärliga ledare Kari Turunen. 

LILLA FINLANDIA: Florakören och Brahe Djäknar


Lördag 11 juni, kl. 13:00-13:50 Florakören och Brahe Djäknar. 
Fritt inträde.

Välkommen på en vacker studentkörskonsert tillsammans med Åbokörerna Brahe Djäknar och Florakören! På repertoaren en hel del nyskriven musik av bland andra Jussi Chydenius, Ida Olsonen, Ulf Långbacka och Andrea Eklund, samt traditionella tongångar av John Rosas. Dirigent: Ulf Långbacka.